Ukoliko vam je promakla takva prilika, nakon ovog teksta sigurno ćete se odlučiti da sebi stvorite jednu takvu priliku i obogatite ukus slatkiša omiljenom šoljom čaja.
Pročitajte tekst do kraja i saznajte kako se neke vrste čajeva slažu sa nekim od najpoznatijih poslastica.
Beli čaj se sjajno može kombinovati sa kremastim musovima ili čokoladnim tortama. Beli čaj zbog blagog ukusa može da se služi na različite načine i sa različitim desertima, a da pri tom njegov ukus ne zamaskira ukus poslastice.
Curtis beli čaj sa aromom pitaje komadićima jabuke i laticama ruže koje mu daju pomalo tropsku aromu sjajno ide uz čokoladne deserte. On može da ublaži njihovu slatkoću, a da se pritom njegova aroma lepo složi sa čokoladnim notama torte. Mi vam dajemo recept za čokoladni brauni – kolač koji se jako brzo i lako sprema, a koji možete poslužiti uz beli, zeleni ili pak neke druge vrste čajeva po vašoj želji.
Penasto umutite jaja sa sećerom, pa u tu masu dodajte brašno. Na pari otopite čokoladu i puter pa pomešajte sa ovom masom. Sipajte u podmazan pleh srednje veličine i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-ak minuta. Kada bude pečen kolač možete preliti istopljenom čokoladom za kuvanje.
Pošto se kolač ohladi isecite ga na pravougaonike i služite uz topao beli čaj.
Još su Englezi smislili formulu za savršeni ritual ispijanja čaja. Mi vam otkrivamo tu tajnu i kažemo vam da su domaći keksići najbolji. Čajevi se u Engleskoj, ali i širom sveta, oduvek piju uz razne varijante keksa.
Čajni keksići se lepo slažu uz crni čaj, ali svakako se mogu grickati i uz druge vrste čajeva.
Postoji bezbroj varijanti čajnog keksa: sa cimetom, đumbirom, kokosom ili nekim drugim egzotičnim začinom. U nastavku sledi recept za keksiće koji su se za uživanje u čaju pokazali kao najbolji. Čajevi sa keksom su uvek dobitna kombinacija. Sledite ove korake i postaćete majstor za pravi domaći čajni keks.
Suve sastojke pomešati, dodati jaje u suvu smesu pa istopljeni puter. Mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ostavlja u frižideru da odstoji pola sata. Po isteku tog vremena testo izvaditi iz frižidera i razviti na stolu na debljinu od 4-5 mm. Seći modlicama na željene oblike. Slagati u pleh i peći 10-ak minuta na 150 stepeni.
Ispečen keks služiti uz topao crni čaj. Ovakav domaći keks posle nekoliko dana stajanja postaje još ukusniji tako da možete duže vremena uživati u njegovom divnom ukusu. Naš predlog za serviranje Richard Royal crni cejlonski čaj. U šoljicu ovog crnog čaja možete dodati nekoliko kapi mleka što će naglasiti njegove slatkaste note. Keksiće možete služiti i uz malo delikatniji Curtis crni čaj sa bobicama berberisa, komadićima jagode, laticama ruže i mentom.
Predlažemo vam da odmah isprobate neki od ovih recepata za poslastice ali i da probate da da otkrijete koji od naših čajeva idu uz koju od ovih poslastica. Naši čajevi su najbolji čajevi jer su veoma bogatih ukusa i aroma, a kvalitetni po svom sastavu i poreklu.